verbouwing voorbereiden

Verbouwing voorbereiden: alle tips op een rij!

Heeft u plannen voor een verbouwing? Dan is een goede voorbereiding van belang. Door de tijd te nemen om realistische plannen te maken verloopt het proces soepel en bespaart u tijd. Hoe kunt u zich goed voorbereiden op een verbouwing?

Wensen

Een verbouwing voorbereiden begint met uw wensen. Bekijk wat u heeft en wat u zou willen. Denk niet alleen aan nu maar ook aan later. Geef ook prioriteit aan bij uw wensen: wat vindt u het meest belangrijk? Het kan zijn dat u moet gaan kiezen wat u (als eerste) wilt verbouwen. Een verbouwing leent zich uitstekend om uw huis – waar nodig – energiezuinig te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het isoleren van uw woning. Dit is een slimme manier om in de toekomst geld te besparen.

Verbouwing voorbereiden: financieel

Nu u duidelijk heeft wat u wilt, gaat u kijken in hoeverre dit haalbaar is. Begin met het maken van een kosteninschatting. Denk niet alleen aan de bouwkosten maar ook aan vergunningen, elektriciteit en inrichting. Bepaal uw budget en onderzoek wat de mogelijkheden zijn. Heeft u genoeg spaargeld of kunt u de hypotheek verhogen? Maak dan een afspraak bij de bank voor advies. Bereken de waardevermeerdering van uw huis maar kijk ook naar wooncomfort. Voor verbouwingen als het energiezuiniger maken van uw woning zijn er regelmatig aantrekkelijke subsidies. Bouwbedrijf de Vries ondersteunt u graag met het inzichtelijk maken van de mogelijkheden en het inschatten van de kosten.

Win advies in

Heeft u uw ideeën duidelijk in beeld en is het budget in orde? De volgende stap in het voorbereiden is bekijken welke deskundigen nodig zijn. Wat kunt u zelf en waarvoor moet u een professional inhuren? Voor vergunningen kunt u terecht bij de gemeente. Wij kunnen het gehele traject voor u begeleiden: van vergunningaanvraag tot aan het uitvoeren van de kleinste details.

Bent u begonnen met voorbereiden en heeft u vragen? Bouwbedrijf de Vries geeft u graag advies tijdens een vrijblijvend intakegesprek. Maak een afspraak!