Mogelijkheden ruimte in huis

Mogelijkheden voor meer ruimte in huis

Een ruim en fijn huis, wie wil dat nou niet? Gezinsuitbreiding, huisdieren of een nieuwe hobby: woonwensen kunnen veranderen. Helaas is niet iedereen gezegend met een groot huis, en verhuizen is niet altijd een optie. Gelukkig is er in uw eigen huis al heel wat mogelijk! Wilt u ook groter wonen? Er zijn verschillende manieren om meer ruimte in huis te maken.

Meer ruimte met een dakkapel

Een dakkapel is een eenvoudige manier om meer ruimte en licht in huis te creëren. Deze uitbouw geeft een metamorfose aan kamers met een schuin dak. Tover uw krappe zolder om in een kantoor of een extra slaapkamer met een dakkapel! Hoeveel ruimte u kunt winnen hangt af van hoe steil uw dak is: bij een ‘flauw’ dak komt er meer ruimte vrij dan bij een steil dak. Een dakkapel is verkrijgbaar in verschillende maten en materialen. Kies bijvoorbeeld een houten dakkapel voor een natuurlijke uitstraling, of een kunststof dakkapel voor een lange levensduur en weinig onderhoud.

Aanbouw: een extra stuk huis

Creëer meer ruimte met een aanbouw. Hierbij zet u letterlijk een stuk aan uw huis. Wilt u meer ruimte in de woonkamer, een grote garage of bouwt u eindelijk uw droomkeuken? Ga voor meer meters in uw huis met een aanbouw naar keuze. Er zijn vele mogelijkheden voor een aanbouw. Een voordelige en kwalitatief goede mogelijkheid is bijvoorbeeld prefabricage (houtskeletbouw). Andere voordelen van deze manier van verbouwen zijn een korte bouwtijd en goede isolatie. Voor een aanbouw kunt u een vergunning nodig hebben. Wij kunnen u op dit gebied adviseren en de vergunningen en berekeningen voor u regelen.

Serre: een stukje buiten in uw huis

Een serre is een extra ruimte aan uw huis. U brengt met deze glazen aanbouw een stukje ‘buiten’ naar binnen. Een serre is dan ook een prachtige optie voor meer licht en ruimte. Maak meer ruimte in huis en geniet in elk seizoen van uw tuin. Ook voor een serre heeft u misschien een vergunning nodig, afhankelijk van onder andere de lengte en hoogte.

Nieuwe Prefabkapconstructie of een kapconstructie op garage met een plat dak

Heeft u een bungalow met een flauw dak en weinig ruimte op de verdieping, dan kunt u de kapconstructie vervangen voor een nieuwe Prefabkapconstructie zodat er veel meer ruimte ontstaat op de verdieping. Heeft u een garage met een plat dak, dan kunt u op dit platte dak een extra verdieping maken met de mogelijkheid voor 1 of meer slaapkamers en\of een badkamer. De ideale manier voor meer ruimte zonder dat het ten koste gaat van ruimte in uw achtertuin.

Andere voordelen

Een uitbouw ontwerpt u zelf door de keuze van materiaal en stijl, maar natuurlijk kunnen wij u ook behulpzaam zijn met het maken van een nieuw ontwerp. Kies voor aluminium, kunststof of hout, modern of klassiek. Zo is uw uitbouw een prachtige aanvulling op uw huis! Naast de extra vierkante meters en een mooie uitstraling aan de binnen- en buitenzijde, zorgt een uitbouw ook voor een meerwaarde van uw huis. Een uitbouw is dus een mooie oplossing voor nu, maar ook een slimme investering voor later. Wilt u meer weten? Kijk rond op onze website voor inspiratie en tips!