duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen: de toekomst

U heeft er vast van gehoord: duurzaam bouwen. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp in onze samenleving: we willen immers al het moois op deze wereld doorgegeven aan de volgende generaties. Zelf ook meewerken aan een groenere aarde? Bekijk dan eens wat de opties zijn voor duurzaam bouwen in uw vastgoed.

Cruciale punten

Als u bezig bent om uw vastgoed te verduurzamen, heeft u daar bepaalde verwachtingen bij. Moet u inleveren op het gebied van comfort? Wat betekent duurzaam bouwen voor het financiële plaatje? Waar moet ik op letten tijdens het proces? Wij zetten graag een aantal cruciale punten voor u op een rijtje. Zo weet u zeker dat uw project geheel naar uw wens verloopt.

Toekomstbestendig

U wilt duurzaam bouwen. Duurzaamheid betekent rekening houden met de toekomst, en dat is ook hoe het proces van duurzaam bouwen verloopt. Bij de bouwtekeningen van uw project houdt u dan ook de lange termijn in de gaten. Zo verloopt het duurzaam bouwen naar wens, terwijl u rekening houdt met mens en milieu. En bent u ook in de toekomst verzekerd van duurzame oplossingen in uw huis.

Minder afval

Ook belangrijk bij duurzaam bouwen: welk materiaal gebruikt u? Kiest u voor materialen die niet vervangen hoeven te worden, zoals kunststof kozijnen? Let goed op bij gebruik van ‘eindige’ bronnen, als aardgas of kolen. Zet deze bronnen zo min mogelijk in of zorg dat ze zo efficiënt mogelijk worden gebruikt.

Maak het concreet

Wat verstaat u eigenlijk onder duurzaam bouwen? U hoeft echt niet uw hele dak met zonnepanelen te bedekken: er zijn ook genoeg andere opties. Wat dacht u van het plaatsen van dubbel glas? Of een goede muurisolatie, zodat u in de winter warmte in huis haalt en in de zomer juist de koelte? Duurzaam bouwen is erg persoonlijk: wij helpen u graag met een plan dat bij u past.

Hulp nodig?

Wilt u duurzaam bouwen? Bouwbedrijf de Vries helpt u graag. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek kijken we wat we voor u kunnen doen. Maak een afspraak!